Superturen til Les Arcs, Frankrig, uge 2, 2020

Stor snesikkerhed
425 km. pister i alle sværhedsgrader
Ski in / Ski out
2 gletsjere
Skiløb 1.200 – 3.250 m
8 dage på ski – halvpension incl. husets vin

Tjek hotellet ud her: https://www.nortlander.dk/skiferie/frankrig/les-arcs/hotel-laiguille-rouge-1#galleri

Tjek pistekortet og området her: https://da.ski-france.com/skiomrade-paradiski/les-arcs-2000/

Til de der synes at det er dyrt at spise og drikke på bjerget i Frankrig er der bare at sige, at denne tur så til gengæld er ca.kr. 1.000 – kr. 1.500 billigere end hvad der i år kan tilbydes i Italien og Østrig, og der trods store prisstigninger de seneste år, kan tilbydes en tur med priser som Courchevel turen i uge 2 for 2 år siden. På grund af tidspunktet er  snesikkerhed vægtet i højsædet, ligesom pistekilometer og ski-in/ski-out er noget vi kan lide.

KØB DEPOSITUM NU – KLIK HER

Hotellet: Hotel L´Aiguille Rouges – Fantastisk hotel med ski-in/ski-out og panoramaudsigt over bjergene i Les Arcs. Beliggende i bydelen Les Arcs 2000. Hyggelig loungebar, hvor du kan tage et spil billard eller bordfodbold. Skal det være mere roligt, kan du tage et glas rosé med ud på den sydvendte terresse og nyde udsigten over alperne. En aften i ugen vil der også være live musik i baren. Wifi og husets vin er inkluderet i prisen. 

Skiområdet: Les Arcs består af i alt 5 bydele, som ligger i forskellige højder mellem 800 – 2.000 m. Den ældste og lavest liggende af landsbyerne, Arcs 1600, tiltrækker frem for alt familier og begyndere. Arcs 1800 derimod er populær blandt snowboardere og freeriders og byder på en fantastisk udsigt over Mont Blanc. Her er også masser af barer og klubber, hvor man kan feste til den lyse morgen. Den yngste og samtidig smukkeste bydel er Arcs 1950, som takket være sine typiske savoiske træ-og stenbygninger har den helt rigtige charme. Her forenes det traditionelle og det moderne. I Arcs 2000 ligger de mest udfordrende pister som især lokker øvede til. Også bydelen i dalen Bourg Saint Maurice hører til Les Arcs. Den er via lifte forbundet med Arcs 1600 og lokker gæsterne til med shopping. De enkelte bydele er alle forbundet via lifte og shuttlebusser. 

Paradiski: Midt i Savoie Alperne, nord for Tarantaise-dalen og emd udsigt over Mont Blanc, ligger det gigantiske sneparadis – PARADISKI.
Via forbindelsen til skiområderne rundt om Bellecôte-gletsjeren (3.417 m) og Aiguille Rouge (3.226 m) med den største og hurtigste dobbeltdæækkerlift i verden – Vanoise Express – er der opstået ert skiparadis i 1. klasse, som får skientusiaters hjerter til at slå lidt hurtigere…Især er det fordelagtigt, at størstedelen af pisterne starter umiddelbart udenfor døren. De charmerende byer er de sidste par år blevet mere og mere moderniseret og udstråler med sin savoiske chaletstil, hygeglig stemning. Dermed tilbydes gæsterne alt hvad man har brug for, for en vellykket vinterferie med et bredt udvalg af fritidsaktiviteter med talrige butikker, restauranter og barer.    

Med liftkortet “Paradiski Illimite” har gæsterne valget mellem 425 km. pister i de særligt snesikre områder La Plagne og Les Arcs. Her kan man med 148 lifte køre ned ad talrige gletsjerpister, skovnedfarter, pukkelskråninger, dybsneområder, funparks samt begynderpister.

Tykt snedækkede alme og klippetoppe, som rager op i over 3200 meters højde, perfekte pister, snegaranti fra december til maj – i et af de største og mest afvekslende skiområder i verden – opfyldes alle ønsker. Skiområderne Les Arcs og La Plagne har siden 2004 været forbundet med hinanden via Vanoise Expressen, således at gæsterne bekvemt  kan pendle mellem og altid udvælge de bedste pister. Kabelbanen er den største og hurtigste af sin art i verden – en absolut oplevelse.

Liftkortet “Paradiski Illimité” har mange fordel – som f.eks. 1 gang gratis entré til ishulen Village Igloo Arc 2000 og meget mere (se info på destinationen).

Skiområde Les Arcs/Peisley-Vallandry: som er området hvor hotellet ligger – ligger i over 1800 m. Skiområdet er meget snesikkert. Mange afvekslende nedfarter. Imponerende dybsneområder. Ved Grand Colog, får freestylere i Apocalypse Snowpark i Arc 1800 masser af udfordringer . Begyndere opholder sig snarere i de nederste dele ved Arcs 1600 og 1800.

Et krav for alle konditionstrænede er den verdensberømte piste “Aiguille Rouge” på bjerget af samme navn. Med 2.026 m højdeforskel føres man fra toppen (3.226 m) over 7 km langs de stejle klippeskråninger og ned til Villaroger. Dermed er det pisten med Europas største højdeforskel, der skal overvindes. 

For boardere vil det i skiområdet føles som at være i himlen: fantastiske puddersne-skråninger, en halfpipe samt 2 funparker lover fantastisk sjov. Til børnene er der 3 områder. I Les Arcs 1800 og 2000 samt et stort område i Peisey-Vallandry, hvor der er den 7 km. lange piste “de la Forêt”, en af Europas længste begynderpister.

Natskiløb Les Arc:  Skiregionen Paradiski er også indenfor natskiløb et paradis. Centrum af natskiløbet ligger i skiområdet Les Arcs. På 3 natskipister i forskellige højder er det mest populære natskiløb liegledes muligt. En ca. 1 km. lang blå piste oplyses i Les Arcs 1600. og ligeledes en 1 km. lang oplyst piste i Les Arcs 1800.

Afterskiing: koncentrerer sig overvejende omkring Les Arcs 1800. Talrige diskoteker, caféer og barer sørger for god stemning om aftenen.

En stor palette af fritidsaktiviteter lokker også til en dag udenfor pisterne. Fra kaneture med hunde eller heste, snowtubing, heliskiing, vintervandreture, isklatring eller bowling. Eller en opdagelsestur til isgrotten ved Col de la Chal med sine isskulpturer. Men også hvis man søger afveksling i skiområdet, får man noget for pengene. Med gondolbanen kommer man til en kælkebane eller det 3.800 m2 store Aqua Fun Center, som råder over rutschebaner  og svømmebassin, og en elevator af glas med direkte udsigt over Mont Blanc.

Snowpark:  I Les Arcs finder man en meget seværdig snowpark. Den ligger mellem Arc 1600 og Arc 1800 og i La Plagne ligger en park til begyndere og øvede med boardercross-strækning  samt BIG AIR bag.    

Afrejse: Med bus fra Aalborg fredag den 3. januar 2020, med fly fra Billund lørdag 4. januar 2020.

Hjemkomst: Med bus ankomst Aalborg søndag den 12. januar, med fly Billund lørdag den 11. januar. 

Undervisng: Der tilbydes skiinstruktion i nødvendig omfang på denne tur, dog ikke til nybegyndere.
Ønskes instruktion skal dette ske ved tilmelding til turen ellers kan det ikke garanteres. Omfanget afhænger af antal deltagere.


Pris: 
Prisen indeholder bustransport tur/retur, inkl. ophold med halvpension samt liftkort i 8 dag til hele området (Paradiski)

Fly tur/retur med transfer, inkl. ophold med halvpension samt liftkort i 6 dage til hele området (Paradiski)

Der er gratis WIFI og husets vin er inkluderet i halvpensionen.

Kør selv. i dobbeltvær. (2. pers:) pr. pers.kr. 6.020
Bus i dobbeltvær.(2 pers.) pr. pers. kr. 7.220
Fly i dobbeltvær. (2 pers.) pr. pers. (6.dags liftkort)kr. 7.350 
Skibagage med fly pr. par ski /støvletaske:kr.    449
rabat for nedgradering til 7 dags liftkort                         kr.    300  (senior +65 – se nedenfor)
rabat for nedgradering til 6 dags liftkort                         kr.    670  (senior +65 – se nedenfor)


Rabat:

Junior liftkort under 13 år: kr. 330
Senior liftkort rabat +65 år:kr. 460 v/8 dags kort
 kr. 670 v/7 dags kort
 kr. 870 v/6 dags kort
Senior liftkort rabat +75 år:kr. 1.649


Forsikring: 
Det anbefales, at der tegnes rejseforsikring med hjemtransport ved sygdom og afbestillingsforsikring ved eget forsikringsselskab. Aalborg Skiklub påtager sig ikke noget ansvar ved manglende forsikring.

Tilmelding: Senest den 15.10.2019
 
Depositum:
Kr. 1.750 per billet som betales ved tilmelding. Der skal altså vælges det antal ‘depositum billetter’ som der ønskes deltagere på turen.
Restbeløbet opkræves på mail og betales senest 30.10.2019.

TILMELD DIG – KLIK HER

Spørgsmål: Spørgsmål rettes til Carsten Jespersen på cajes@privat.dk

Rejsebetingelserne kan læses på: https://www.nortlander.dk/info/praktisk/rejsebetingelser, hvor især bemærkes, at alle deltagere skal have et gyldigt pas med minimum 6 måneders gyldighed ved rejsens afslutning. Så det er en god idé allerede nu at tjekke sit pas.

Turen gennemføres ved min. 20 busdeltagere – og der er max. 40 sengepladser ialt.